Пластуни завітали до посольства України в Чехії

Пластуни завітали до посольства України в Чехії

Фото
Укрінформ
Члени української скаутської організації «Пласт» у Празі напередодні Різдва завітали до Посольства України в Чехії та передали його колективу на чолі з Тимчасовим повіреним у справах України в Чехії Віталієм Усатим Вифлеємський вогонь миру.

Як передає Укрінформ, про це у Посольство повідомило на своїй фейсбук-сторінці.

Вифлеємський вогонь миру — це міжнародний скаутський захід, який має на меті поширити символічний вогонь з місця народження Ісуса Христа до всіх, хто його потребує. Вогонь є символом підтримки, єдності та миру, які зараз надзвичайно потрібні в Україні.

Разом з пластунами до Посольства також завітала вокальна студія «Сім’я», вихованці якої подарували працівникам диппредставництва різдвяні пісні.

Зауважується, що в цей день в Посольстві відбулась ще одна важлива подія. Головний редактор чеського видавництва «Ideál» пан Юрай Лайда представив видання перекладу на чеську мову збірки дитячих казок «Світ навколо нас» автором якої є українська письменниця Галина Гузовська-Корецька.

Посольство висловило надзвичайну вдячність пану Лайді за цю важливу ініціативу.

Відтепер чеські діти матимуть можливість ще ближче познайомитися з українськими казками своєю рідною мовою. Книжки буде передано у чеські дитячі садочки та початкові школи.

Нагадаємо, члени української скаутської організації «Пласт» у Лондоні передали Вифлеємський вогонь миру Посольству у Великій Британії.

Фото: Embassy of Ukraine in Prague / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-