У Чикаго діаспора зустрілася з першим міністром оборони України

У Чикаго діаспора зустрілася з першим міністром оборони України

Фото
Укрінформ
У рамках відзначення Дня Соборності України в Українському культурному осередку в Чикаго (США) представники української громади провели зустріч з генералом Костянтином Морозовим – першим міністром оборони України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила віцепрезидентка Світового конгресу українців (СКУ) в Північній Америці, віцепрезидентка Українського конгресового комітету Америки (УККА) Марта Фаріон.

«Несподіванкою на події була присутність Генерала Морозова, який очолював військо в Україні в 1991 році й героїчно став на стороні незалежності й став першим міністром оборони України», – написала вона. 

Під час офіційної частини заходу до присутніх з промовами звернулись президент Українського конгресового комітету Америки (відділ Іллінойс) др. Марія Дмитрів Капеняк, конгресмени Майкл Квіглі, Раджа Крішнамурті та Денні Девіс.

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця був головним гостем-доповідачем.

Також виступив Андрій Добрянський, віцепрезидент і директор комунікацій головної управи УККА.

Серед присутніх були представники української громади міста Чикаго та штату Іллінойс, федеральних та місцевих законодавчих і виконавчих органів влади США, консульського корпусу міста Чикаго – генеральний консул України в Чикаго Сергій Коледов і консул Євген Дробот, генеральні консули Польщі та Литви та воїни ЗСУ, які завдяки фонду Revived Soldiers Ukraine перебувають на лікуванні в США після поранень.

Нагадаємо, українська громада Нью-Йорка (США) разом з американською громадськістю відзначили День Соборності України, об'єднавшись у живий «ланцюг єдності».

Фото: Marta Farion / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-