У Чикаго проходить виставка художника з України про життя під час війни

У Чикаго проходить виставка художника з України про життя під час війни

Фото
Укрінформ
В Українському інституті модерного мистецтва у Чикаго (США) відкрилася виставка плакатів уродженця Києва, професора Northwestern University Йоханана Петровського-Штерна «Confronting Catastrophes» («Зіткнення з катастрофами»).

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Генеральне консульство України в Чикаго.

«Під час свого виступу доктор Петровський-Штерн... розповів численній аудиторії гостей про свій шлях «проживання» російської війни проти України та про свою роботу як професора історії для поширення інформації про цю геноцидну війну проти українського народу. Він також розповів про ситуацію з небаченим рівнем антисемітизму, який сколихнув студентські громади в багатьох університетах після атаки ХАМАС на Ізраїль», – йдеться в дописі.

Зауважується, що ці дві трагедії, які забрали та проводжують забирати життя рідних і близьких автора, підштовхнули митця до створення цих дуже промовистих робіт.

Посольство подякувало професору за всю творчу та професійну працю для підтримки України та донесення критично важливої інформації про війну в Україні до інтелектуальних та студентських кіл в США.

Виставку Петровського-Штерна в Українському інституті сучасного мистецтва в Чикаго можна відвідати до 7 квітня 2024 року.

Нагадаємо, у музеї The Foundling Museum у Лондоні відкрилася виставка британського фотографа Поллі Брейден «Leaving Ukraine», присвячена українцям, які були змушені лишити свої домівки через повномасштабне вторгнення РФ.

Фото: Consulate General of Ukraine in Chicago, Maria Klimchak / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-