У парламенті Естонії проходить виставка «Таллінн очима українського художника»

У парламенті Естонії проходить виставка «Таллінн очима українського художника»

Фото
Укрінформ
В естонському парламенті (Riigikogu) до 12 червня 2024 року триває виставка «Таллінн очима українського художника», на якій представлено 15 робіт із колекції «Таллінн» відомого українського живописця Юрія Химича.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Конгрес українців Естонії (Congress of Ukrainians of Estonia).

На церемонії відкриття були присутні посли та дипломати різного рангу майже 20 посольств іноземних країн, депутати парламенту, журналісти, представники естонської влади та української громади Естонії.

Виставку відкрили спікер Естонського парламенту Лаурі Хуссар і Посол України в Естонії Максим Кононенко.

Лаурі Хуссар наголосив, що під час російської агресії культурні зв’язки між Естонією та Україною стали набагато тіснішими, а п. Кононенко відзначив велику роль культури у формуванні іміджу України та подякував Естонії за підтримку.

Голова Конгресу українців Естонії Віра Коник подякувала Естонському парламенту за надану можливість організувати виставку, яка об’єднує дві країни. Особлива подяка висловлена парламентській групі естонсько-української дружби, зокрема, Маті Райдма.

На заході виступили українські музиканти – студенти Естонської академії музики та театру Дмитра Черепова та Марії-Софії Дикої.

Також було представлено захід стіл з частуванням, ошатно прибраний в українському стилі від українського ресторану в Естонії «Faina Ukraina».

Організатори виставки з українського боку – благодійна організація Khymych Art Foundation у співпраці з меценатами Миколою та Анною Сушко та Sushko Foundation.

Від Естонії організаторами виставок є Конгрес українців Естонії та громадська організація Narva Meediaklubi за сприяння посольства України в Естонії.

Нагадаємо, у Музеї окупацій і свободи Vabamu у Таллінні до 31 березня триває виставка українського художника естонського походження Нікіти Тітова «Слова, які набули змісту», організована посольством України та Асоціацією українських організацій в Естонії.

Фото: Дарія Мєдвєдєва

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-