Директор місії СКУ в Україні відвідав у Києві виставку ляльок, присвячену Голодомору

Директор місії СКУ в Україні відвідав у Києві виставку ляльок, присвячену Голодомору

Фото
Укрінформ
Директор місії Світового конгресу українців (СКУ) в Україні Сергій Касянчук відвідав Міжнародний культурно-просвітницький проєкт «Ляльки для ненароджених», який цими днями демонструється у Національному музеї медицини України в Києві.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці СКУ.

За повідомленням, проєкт створений для того, аби зберегти пам’ять, передати дітям правду про болючі події в Україні в емоційних лялькових композиціях та показати трагічне життя українців у часи Голодомору.

Це понад 70 лялькових композицій від понад 50 майстрів різних міст України, а також представників української діаспори – майстрів з Німеччини, Португалії та Польщі. На виставці представлені не лише ляльки-мотанки, а також каркасні сучасні ляльки, які показують трагедію Голодомору.

«Координаторка проєкту Валерія Левківська, голова ГО «Обрядова культура України», дуже емоційно розповідає про виставку, адже її власна родина постраждала під час Голодомору – її дід загинув, а бабуся пережила ті жахи, але так ніколи і не змогла про це розповісти нащадкам», повідомили в СКУ.

На думку Левківської, тема Голодомору зараз, в часи повномасштабного вторгнення Росії, зазвучала по-іншому.

«Геноцид українського народу, визнаний усім світом, повторюється. І згадувати ці події треба не лише в листопаді. Адже найважчим був березень, коли після зими людям не залишилося жодної їжі. Ми присвятили цю виставку першому згадуванню на міжнародній арені, це важлива дата», – сказала вона.

Директор місії СКУ Сергій Касянчук зауважив, що мова мистецтва – це найдоступніший спосіб донесення правди про Голодомор і про Україну.

«Ця виставка промовляє про нашу українську культуру, наші традиції і трагедію Голодомору, про яку ми не можемо дати забути світу», — підкреслив він.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року президент Світового конгресу українців Павло Ґрод у рамках візиту провідників СКУ до України з нагоди вшанування памʼяті жертв Голодомору 1932-1933 виступив на науковій конференції «90-ті роковини. Історія Голодомору-геноциду», яка відбулася на території Києво-Печерської Лаври.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-