У Польщі помер відомий політик й активіст українського походження Мирон Сич

У Польщі помер відомий політик й активіст українського походження Мирон Сич

Укрінформ
У Польщі на 65-му році життя після тривалої хвороби 4 квітня помер відомий політик, освітянин, активний діяч української громади Польщі Мирон Сич.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Після тривалої хвороби помер Мирон Сич. Видатний педагог, діяч Об’єднання українців у Польщі, самоврядувальник, депутат Сейму VI-VII каденцій, віцемаршалок Вармінсько-Мазурського воєводства. Пішов з життя чудовий чоловік, наш дорогий друг. Дорогий Мирон, ти назавжди залишишся в наших серцях», – йдеться у повідомленні у Фейсбуці осередку правлячої партії «Громадянська платформа», політиком якої був Сич.

Мирон Сич
Мирон Сич

Мирон Сич був одним з найвідоміших представників української громади Польщі останніх десятиліть. Він тривалий час, упродовж 1990-2007 років, був директором української школи у місті Гурово Ілавецьке Вармінсько-Мазурського воєводства на північному сході Польщі. Згодом, упродовж 2007-2015 років, він був депутатом Сейму Польщі, а з 2015 року – віцемаршалок Вармінсько-Мазурського воєводства РП.

Пан Сич завжди підкреслював своє українське походження, був активним діячем Об’єднання українців у Польщі. У польському парламенті він складав депутатську присягу у вишиванці.

На місцевих виборах, що відбудуться у Польщі 7 квітня, він знову балотувався до Сеймика Вармінсько-Мазурського воєводства.

Мирона Сича поховають у вівторок, 9 квітня, в місті Ольштин на Алеї Заслужених.

Нагадаємо, у березні помер канадець українського походження Данило Мигаль, який в 1976 році станцював гопак на полі під час олімпійського матчу збірної СРСР.

Фото: Юрій Банахевич

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-