У Словенії провели літургію для українських біженців

У Словенії провели літургію для українських біженців

Укрінформ
У словенському місті Цельє для українців, які були змушені рятуватися від розв’язаної Росією війни, було проведено літургію.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Української греко-католицької церкви.

Службу божу очолив єпископський синкел Крижевецької греко-католицької єпархії о. Іван.

Зауважується, що вже два роки від початку повномасштабного російського вторгнення українські біженці із Кривого Рогу, Донеччини, Луганщини, Херсона, Краматорська, Маріуполя, тимчасово окупованого Криму й інших міст і сіл України, які знайшли тимчасовий притулок у м. Цельє, щомісяця, що третього вівторка, збираються в місцевій римо-католицькій церкві Святого Духа, де місцевий «Карітас Цельє» дбає про них у спосіб надання необхідних засобів для життя.

«Перед зустріччю з Карітасом волонтери, біженці й інші вірні висловлюють вдячність Богові, молячись на божественній літургії за Україну та військо. Цього разу на молитві особливе прохання було за всіх українських полонених», – повідомили в УГКЦ.

Нагадаємо, українська громада провела в центрі Любляни акцію з метою привернення уваги словенської спільноти до триваючих обстрілів України російським агресором, вбивства мирного населення, знищення цивільної інфраструктури, такої як лікарні, школи та дитячі садочки.

Фото: ugcc.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-