В Італії українка балотується до Європарламенту

В Італії українка балотується до Європарламенту

Укрінформ
Українська громада Італії закликала підтримати українку Наталію Кудрик, яка бере участь у виборах до Європарламенту від соціал-ліберальної партії «Azione».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький.

«Просимо прочитати та максимально поширити цю статтю, а 8-9 червня проголосувати за Наталку. Це зможуть зробити громадяни Італії, що проживають на території регіонів Лаціо, Тоскана, Умбрія, Марке, написавши її ім'я в бюлетені та вказавши партію «Azione». Всі, хто проживає в інших регіонах і хотів би підтримати нашу кандидатку може проголосувати за партію, що її висунула», – написав він.

В інтерв’ю онлайн-газеті linkiesta Наталія Кудрик розповіла, що у разі обрання її пріоритет у Європарламенті полягатиме в тому, щоб українці мали майбутнє, яке вони прагнуть і заслуговують: жити у свободі, у демократії, у верховенстві права, тобто в Європейському Союзі.

«Я хочу представляти європейські прагнення українців і переконати італійців у дуже чіткій, але заперечуваній істині: сьогодні Україна не становить небезпеки для Європи, а є окопом, з якого захищається свобода Європи. Якби Україна впала, то була б не останньою, а першою європейською державою, яка знову впала б під московське ярмо. Якщо ви хочете знати правду про Росію, вам потрібно говорити з громадянами України, Балтії та Фінляндії, а не з російськими політиками, дипломатами та журналістами. Багато в Італії думає, що знає усе про Росію, але вони знають лише те, що Росія вирішила, що вони мають знати», – сказала вона.

Наталію Кудрик живе в Римі з 2005 року. Має подвійне громадянство – українське й італійське. Працює журналісткою. Вона співпрацювала з такими престижними медіа, як «Український тиждень», 5 Канал, BBC Україна та Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода.

Нагадаємо, з нагоди другої річниці з початку повномасштабної військової агресії Росії проти України Італія випустила пам’ятну медаль «Два роки опору України».

Фото: Nataliya Kudryk / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-