Малюнки українських дітей представили на міжнародній виставці у Південній Кореї

Малюнки українських дітей представили на міжнародній виставці у Південній Кореї

Фото
Укрінформ
У суботу, 11 травня, відбулося відкриття Міжнародної виставки дитячого мистецтва у південнокорейському місті Пхьонтек, яка цьогоріч представляє роботи дітей віком до 13 років з 27 країн світу, зокрема й України, на тему «Захист навколишнього середовища».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Республіці Корея. 

Церемонію відкриття відвідали посол України Дмитро Пономаренко разом з дружиною Оксаною Пономаренко.

Зауважується, що екологічна безпека є одним із пунктів мирного плану, запропонованого Президентом України, що знайшло відображення у малюнках дітей, учасників проєкту «Формула миру в дитячій творчості».

«Українські діти є свідками руйнівних наслідків злочинної війни Росії проти України для екології, тому відображений у їхніх роботах заклик захистити і зберегти довкілля для себе і майбутніх поколінь став потужним голосом надії в південнокорейському місті Пхьонтек», – ідеться в дописі.

У рамках Міжнародної виставки відбувся конкурс дитячих малюнків, спеціальний приз від посольства України за зображення «Формули миру» було передано двом переможцям. Згодом їхні роботи долучаться до виставок в рамках Міжнародного марафону пересувних виставок проєкту «Формула миру в дитячій творчості».

«Для нас важливо, щоб Україну не асоціювали виключно з війною, а й знали про видатні та унікальні досягнення, повʼязані з нашою Батьківщиною. Саме тому ми презентували спеціальну виставку «50 винаходів, які Україна подарувала світу», яка ілюструє широкий спектр досягнень у різних сферах: від аерокосмічних технологій до проривних рішень у медицині, від гнучких суперконденсаторів до професійної кінотехніки», – повідомили у диппредставництві.

Роботи будуть доступні для перегляду у Центрі міжнародних обмінів Сонгтан до 5 червня.

Нагадаємо, представники української громади Південної Кореї та посольства України взяли участь у фестивалі «2024 Children’s Day Cultural Festival», який проходив у Військовому меморіалі Кореї у Сеулі. 

Фото: посольство України в Республіці Корея / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-