Новий голова ОБСЄ завтра поїде на Донбас

Новий голова ОБСЄ завтра поїде на Донбас

Укрінформ
У вівторок, 3 січня, міністр закордонних справ Павло Клімкін та новий голова ОБСЄ, федеральний міністр європейських, інтеграційних та закордонних справ Австрії Себастьян Курц розпочнуть дводенний робочий візит до Донецької області. 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України. 

"Метою візиту є ознайомлення керівника зовнішньополітичного відомства Австрії на початку головування цієї країни в ОБСЄ зі станом імплементації Мінських домовленостей, соціально-економічною ситуацією в регіоні, зумовленою військовою агресією Росії проти України, а також реалізацією доброчинних проектів за участю австрійських гуманітарних організацій", - йдеться у повідомленні.

Клімкін та Курц обговорять зусилля Австрійського головування в ОБСЄ в 2017 році, спрямовані на врегулювання конфлікту в та навколо України, у т.ч. щодо розгортання озброєної поліцейської місії ОБСЄ в окремих районах Донецької та Луганської областей, зміцнення потенціалу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні з метою здійснення ефективного моніторингу та верифікації виконання Мінських домовленостей 

Запланована також зустріч міністрів із керівництвом місцевої обласної та міської адміністрацій, членами Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 січня в Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) головує Австрія, яка перебрала ці повноваження в Німеччини. Головними пріоритетами головування Австрії в ОБСЄ в штаб-квартирі організації назвали: розрядку конфліктів, відновлення довіри та боротьбу з радикалізмом і насильницьким екстремізмом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-