Міністр розкрив план реінтеграції Донбасу невійськовими методами

Міністр розкрив план реінтеграції Донбасу невійськовими методами

Укрінформ
План дій щодо реінтеграції окремих територій Донецької та Луганської областей, прийнятий урядом, передбачає протидію військовій агресії невійськовими методами.

Про це повідомляє у п'ятницю прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб з посиланням на слова міністра Вадима Черниша.

"Реалізація завдань та цілей в рамках плану заходів (прийнятий урядом план дій щодо реінтеграції окремих територій Донецької та Луганської областей - ред.) передбачає встановлення та розвиток контактів між громадянами України, які проживають по обидва боки лінії розмежування, а також протидію військовій агресії невійськовими засобами... Зокрема, це стосується посилення протидії корупції, створення сприятливих умов для розвитку підприємництва, зниження тиску на бізнес з боку контролюючих органів, підвищення якості соціальних послуг, удосконалення системи адміністративно-територіального устрою, забезпечення рівного доступу громадян до здобуття якісної освіти, забезпечення свободи засобів масової інформації та безперешкодного доступу до публічної інформації", - підкреслив міністр.

Крім того, Черниш зазначив, що всі заходи здійснюватимуться за умов упередження, недопущення будь-яких дій, спрямованих на легітимізацію незаконних збройних формувань чи терористичних організацій, що перебувають на території окремих районів Донецької та Луганської областей, де органи державної влади не здійснюють свої повноваження, або дій, які можуть бути розцінені як пряме або непряме налагодження контактів з представниками таких незаконних збройних формувань чи терористичних організацій.

Міністр також повідомив про підготовку проекту спільно з Агентством ООН у справах біженців щодо допомоги Держприкордонслужбі та іншим органам влади, головна задача якого - покращити пропускну спроможність контрольних пунктів в'їзду/виїзду.

Як відомо, 12 січня в рамках робочої поїздки міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш та перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко відвідали Донецьку область. Під час поїздки вони ознайомилися з ходом реконструкції  дитячих шкіл, гуртожитків та інших об'єктів Донецької області, на відновлення яких з Державного бюджету було виділено 2,6 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-