Кістіон: Армагедону немає, запасів газу вистачить до весни

Кістіон: Армагедону немає, запасів газу вистачить до весни

Укрінформ
Навіть при утриманні низької температури запасів газу у підземних сховищах вистачить до кінця опалювального сезону.

На цьому наголосив віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон в ефірі Espreso.tv.

Він зазначив, що з початку осінньо-зимового періоду було використано 22% запасів газу з ПСГ.

«Нема ніякого армагедону. Україна як була, так і буде з достатньою кількістю газу. На даний час в підземних сховищах ми маємо біля 11,5 млрд метрів кубічних газу. На початок опалювального періоду Україна закачала 14,5 млрд. Станом на 8 січня ми використали близько 22% запасів, які були закачані в підземні сховища», - заявив Володимир Кістіон.

Віце-прем’єр-міністр розповів, що ситуацію з газозабезпеченням моніторять щодня, і на сьогодні є тенденція до зменшення споживання газу.

«Ми щоденно постійно аналізуємо ситуацію з газозабезпеченням, з використанням газу, у нас є прекрасна динаміка зменшення споживання газу безпосередньо і населенням, і бюджетними установами, і промисловістю», - зауважив Кістіон, додавши, що економія досягається за рахунок впровадження енергоощадних технологій, енергоефективності.

«Навіть якщо збережеться температурний режим близько мінус 10 градусів до кінця опалювального періоду, за розрахунками нам буде достатньо для забезпечення необхідної потреби газу для України – для населення, бюджетних установ і промисловості», - підкреслив урядовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-