Порошенко сподівається на зростання японських інвестицій в Україну

Порошенко сподівається на зростання японських інвестицій в Україну

Укрінформ
Президент Петро Порошенко висловив сподівання, що цього року зросте кількість прямих японських інвестицій в економіку України, а також відбудеться прогрес у переговорах щодо візової лібералізації з Японією.

Як повідомляє прес-служба Президента, про це він заявив під час зустрічі з послом Японії в Україні Шігекі Сумі, підписавши указ про проведення Року Японії в Україні.

"Глава держави висловив переконання, що цього року відбудеться прогрес в питаннях візової лібералізації для українців з метою спрощення відвідання Японії, а також активізація та збільшення прямих японських інвестицій в економіку України", - зазначається у повідомленні.

Порошенко навів приклади успішних японських інвестиційних проектів 2016 року, які вже працюють на Заході України і створюють тисячі робочих місць: "Це прекрасна характеристика рівня довіри та рівня підтримки, які демонструє японський бізнес і японський уряд по відношенню до України".

Крім того, він передав запрошення прем'єр-міністру Японії Сіндзо Абе відвідати Україну в цьому році.

У свою чергу, посол наголосив на знаковості факту, що "після Євромайдану значна кількість великих японських компаній розпочала свою активну економічну діяльність в Україні".

"Якщо великі компанії почали інвестувати в Україну, це означає, що й інші компанії будуть вкладати кошти у вашу країну", - сказав Шігекі Сумі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-