На ХТЗ розробляють національну програму

На ХТЗ розробляють національну програму "Український трактор"

Укрінформ
Українське тракторобудування має розвиватися планомірно і в інтересах держави, тому необхідна національна програма "Український трактор".

Про це в коментарі Укрінформу заявив власник DCH і інвестор Харківського тракторного заводу Олександр Ярославський.

"У переддень Різдва, 6 січня, ми запустили ХТЗ і серйозно вивчаємо всі пов'язані з цим питання: ситуацію на ринках збуту всередині країни і за кордоном, господарські зв'язки із суміжниками. І я глибоко переконаний, що відроджувати та розвивати виробництво ми повинні не тільки в інтересах окремого підприємства, але, насамперед, в інтересах всієї України", - заявив Ярославський.

Бізнесмен вважає, що один із основних шляхів досягнення конкурентоспроможності українського АПК – максимальне використання внутрішніх ресурсів України. "Якщо ми можемо робити сучасні надійні та доступні для сільгоспвиробників трактори всередині країни, то навіщо віддавати валюту за кордон? Зараз час раціональних державницьких рішень, які б одночасно йшли на користь і аграріям, і машинобудівниками. Для цього є відпрацьовані у світовій практиці організаційні механізми, є правові рішення, і їх обов'язково потрібно використовувати", - сказав він.

Для того, щоб використовувати кращі практики ведення аграрного бізнесу, необхідно загальне розуміння вектора руху, вважає Ярославський. "Якщо сільгоспмашинобудування та тракторобудування у нас об'єктивно національний економічний пріоритет, то потрібна національна програма "Український трактор". Ми почали над нею працювати ще до запуску ХТЗ. І вже найближчим часом я планую представити її Президентові України та звернутись до нього за підтримкою", - повідомив бізнесмен.

Як відомо, власником ХТЗ група DCH стала у квітні 2016 р. 6 січня 2017 р. DCH повідомила про запуск заводу. На відновлення виробництва DCH виділила кредитну лінію у розмірі 400 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-