МВФ підвищив прогноз зростання світової економіки

МВФ підвищив прогноз зростання світової економіки

Доповідь
Укрінформ
Міжнародний валютний Фонд прогнозує поступове збільшення об'ємів зростання світової економіки в 2017-2018 рр. після "млявого приросту" минулого року.

Про це йдеться в опублікованій у понеділок доповіді Фонду "Перспективи розвитку світової економіки", передає власний кореспондент Укрінформу.

"Після млявого приросту в 2016 році економічна активність в 2017 і 2018 роках, за прогнозами, прискориться, особливо в країнах з ринком, що формується, та в країнах, що розвиваються", - зазначається в документі.

При цьому підкреслюється, що прогнози "пов'язані з широким діапазоном можливих результатів зважаючи на невизначеність стосовно курсу економічної політики майбутньої адміністрації США та її глобальних наслідків". Конкретніші оцінки МВФ пообіцяв оголосити в квітні, коли з`ясується економічна політика нової адміністрації США.

Відзначаючи підсумки минулого року, в МВФ підкреслили, що темпи зростання були різними. "Мало місце більш значне підвищення зростання в країнах з розвиненою економікою, в основному через зменшення стримуючого впливу товарно-матеріальних запасів та певного відновлення випуску оброблювальної промисловості. З іншого боку, в деяких країнах з ринком, що формується, сталося непередбачене уповільнення зростання в подібних масштабах, яке в основному пояснювалося специфічними чинниками", - йдеться в доповіді. Високими в більшій частині регіонів залишалися перспективні показники, такі як індекси менеджерів з закупівель в оброблювальній промисловості в останньому кварталі минулого року.

Серед країн з розвиненою економікою активність значно пожвавилася в США, вищі показники продемонстрували Іспанія, Велика Британія та Японія. Обсяг виробництва залишається нижчим за потенційний у низці інших країн з розвиненою економікою, особливо в зоні євро.

У країнах з ринком, що формується, та в країнах, що розвиваються, також відзначається різна динаміка. Наприклад, Китай показав вищі темпи зростання, ніж прогнозувалося. "Активність в Росії була дещо вищою за очікувану (частково у зв'язку з вищими цінами на нафту), - зазначається в документі.

В той же час, слабкішою була активність в Аргентині, Бразилії, а також Туреччині, яка зіткнулася з різким скороченням прибутків від туризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-