Нафта дорожчає на даних про скорочення запасів у США

Нафта дорожчає на даних про скорочення запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту зростають у четвер на даних Американського інституту нафти (API) про різке скорочення запасів "чорного золота" у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість березневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,82% - до 54,36 долара за барель. Ціна лютневих ф'ючерсів на нафту марки WTI підвищилася на 0,78% - до 51,48 долара за барель.

За даними API, запаси нафти у США знизилися на 5,04 мільйона барелів за тиждень, що завершився 13 січня. Опитані агентством Рейтер аналітики припускали, що індикатор зменшиться всього на 0,342 мільйона барелів.

Інвестори також чекають даних статистики від міненерго США щодо комерційних запасів нафти в країні (виключаючи стратегічний резерв), які будуть опубліковані пізніше у четвер.

Водночас, на ринку зберігаються побоювання з приводу збільшення видобутку американськими виробниками сланцевої нафти. "Міжнародне енергетичне агентство сказало: воно очікує, що більш високі нафтові ціни спровокують істотне збільшення видобутку сланцевої нафти з боку американських виробників", - наводить агентство думку неназваного аналітика ANZ.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 54,51 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 54,27 долара за барель, що на 35 центів вище рівня закриття торгів ($53,92).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-