Для реформи сектору теплоенергетики ще потрібно прийняти кілька законів - Зубко

Для реформи сектору теплоенергетики ще потрібно прийняти кілька законів - Зубко

Укрінформ
Реформування сектору теплоенергетики потребує ухвалення низки законодавчих актів у парламенті, серед яких закони щодо надання безпосереднім власникам інструментів з утеплення будинків, створення ринкових умов у сфері теплової енергетики та оптимізації системи субсидій.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

«Необхідно, по-перше, надати можливість та інструменти для управління й утеплення будинків безпосередньо власникам. По-друге, створити ринкові умови в секторі виробництва та постачання теплової енергії. По-третє, максимально оптимізувати систему субсидій у відповідності до нових ринкових реалій», - зазначив Зубко.

Він також наголосив, що реформування в секторі виробництва, постачання та споживання теплової енергії - це складна перебудова економічних відносин, які формувалися ще за радянських часів, коли на вартість газу не звертали уваги. За його словами, в уряду вже є «чітка карта дій, яка вже знайшла своє відображення у пропонованих змінах до законодавства».

Як повідомлялося, раніше Зубко наголошував, що для впровадження реформи енергоефективності необхідно якнайшвидше ухвалити кілька законів, ключовий із яких - «Про Фонд енергоефективності», який вже знаходиться у Верховній Раді.

Крім того, потрібно також ухвалити три важливих закони: «Про енергетичну ефективність будівель» (подано до Верховної Ради), «Про житлово-комунальні послуги» (2-ге читання ВР) та «Про комерційний облік комунальних послуг» (прийнято в першому читанні).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-