Рева назвав одну з найбільших перешкод для траншу МВФ

Рева назвав одну з найбільших перешкод для траншу МВФ

Укрінформ
Однією з найбільших перешкод на шляху отримання чергового траншу кредиту від Міжнародного валютного фонду є дефіцит Пенсійного фонду.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі каналу "112 Україна"

"Насправді, Фонд нічого захмарного не вимагає. Він же не благодійна організація. Він позичає нам кошти. Але він повинен мати гарантії, що ці гроші повернуться. У такому разі, він, як кредитор, звертає нашу увагу на ті системні проблемні моменти, які у нас є. У першу чергу, мова йде про фінансові проблеми. Найбільше сьогодні фінансові проблеми є дефіцит Пенсійного фонду", - заявив Рева.

За словами міністра, для отримання траншу Україні необхідно досягти згоди з МВФ.

"Кредитор вносить свої пропозиції щодо вирішення тих проблемних питань, які він бачить. Відповідно ми ведемо дискусію на тему, як ми будемо вирішувати цю проблему. Якщо ви не хочете прислухатися до наших рекомендацій, то, будь ласка, запропонуйте ваші. Переконайте нас у тому, що ваші рекомендації ведуть до тієї ж мети іншим способом. Тому ми сьогодні дискутуємо. Ми говоримо, що цей шлях, який нам сьогодні запропонували, він для нас не є правильним. Ми вважаємо, що є інша можливість - зменшити дефіцит пенсійного фонду", - заявив Рева.

Як повідомлялося, 17 січня президент Петро Порошенко заявив, що очікує черговий транш від Міжнародного валютного фонду в найближчі тижні.

Раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів України очікує наступний транш від Міжнародного валютного фонду (МВФ) за програмою розширеного фінансування (EFF) на $1 млрд на початку лютого.

Нагадаємо, до цього Національний банк України прогнозував надання наступного траншу МВФ у розмірі $1,3 млрд до кінця 2016 року, однак пізніше було заявлено про перенесення його отримання на 2017 рік.

На початку січня стало відомо, що Кабінет Міністрів очікує 4 транш від МВФ на $1 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-