Нафта дорожчає на даних про зниження запасів на найбільшому в США терміналі

Нафта дорожчає на даних про зниження запасів на найбільшому в США терміналі

Укрінформ
Ціни на нафту ростуть в п'ятницю на даних про зниження запасів нафти на найбільшому в США нафтовому терміналі в Кушингу, так і на сигналах скорочення виробництва нафтовидобувними країнами.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті.

Вартість березневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures піднялася на $0,28 (0,52%) - до $54,44 за барель. Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася на $0,15 (0,29%) - до $51,52 за барель.

Вчора нафта дорожчала після падіння в середу на сигналах зниження запасів нафти в США. Сьогодні чорне золото продовжує дорожчати як на даних про зниження запасів нафти на найбільшому в США нафтовому терміналі в Кушингу, так і на сигналах скорочення виробництва нафтовидобувними країнами.

Дані Міненерго, опубліковані в четвер, вказали на максимальне з жовтня падіння запасів нафти на терміналі в Кушингу, де зберігається нафта, що торгується на NYMEX: обсяг запасів зменшився на 1,27 млн барелів.

У цілому запаси нафти в США збільшилися за підсумками тижня на 2,35 млн барелів, а видобування нафти знизилася вперше за три тижні, повідомило Міненерго.

Крім того, на хід торгів впливає угода великих виробників про скорочення видобування нафти, яка набрало чинності з січня. На думку менеджера по роботі з клієнтами OM Financial Стюарта Іва (Stuart Ive), слова якого наводить газета The Wall Street Journal, зростання попиту у поєднанні з скороченням видобування на початку 2017 року може привести до підвищення цін на нафту.

ОПЕК 30 листопада 2016 року домовилася про скорочення свого видобування нафти на 1,2 мільйона барелів на день - до 32,5 мільйонів барелів. Не вхідні до ОПЕК країни 10 грудня погоджували скорочення свого видобування  сумарно на 558 тисяч барелів на добу. Угода укладена на перше півріччя 2017 року з можливістю пролонгації.

За станом на 09:15 за київським часом, ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 54,34 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 54,18 долара за барель, що на 2 центи вище за рівень закриття торгів ($54,16).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-