Roshen закриває Липецьку кондитерську фабрику

Roshen закриває Липецьку кондитерську фабрику

Оновлено
Укрінформ
Корпорація Roshen ухвалила рішення щодо зупинення виробничої діяльності Липецької кондитерської фабрики (Росія). 

Про це кореспондентові Укрінформі повідомили в прес-службі корпорації. 

«Так, рішення прийняте», - сказали там. 

Таке рішення ухвалено з економічних і політичних причин. Повну зупинку виробництва та консервацію виробничих та інфраструктурних об'єктів заплановано на квітень 2017 року.

Липецька кондитерська фабрика Roshen - українська кондитерська фабрика, розташована на території Росії в місті Липецьк по вул. Доватора, 3-а. 

Як повідомляв Укрінформ, за період 2014-2016 років корпорація Roshen отримала і вивела в Україну дивіденди від своїх липецьких активів у розмірі понад 72 млн дол. З цієї суми до бюджету України було сплачено 125,6 млн грн податків. Решту грошей, як зазначають у Roshen, корпорація вкладає в благодійні проекти та інвестує в розвиток виробництва в Україні.

У жовтні 2016 року президент Росії Володимир Путін на засіданні міжнародного дискусійного клубу "Валдай" заявив, що фабрика Roshen у Липецькій області продовжує працювати, попри певні труднощі, зокрема з неповерненням ПДВ. За словами Путіна, "немає жодних обмежень, пов'язаних із використанням цього прибутку, зокрема і з переведенням його за кордон".

У відповідь на це президент корпорації Roshen В'ячеслав Москалевський заявив, що виступ Путіна на засіданні клубу "Валдай" підтвердив: саме він стоїть за перевірками, кримінальними справами та арештом майна, через що неможливо продати Липецьку фабрику. 

У квітні 2015 року Басманний суд Москви наклав арешт на майно Липецької фабрики Roshen. Слідчий комітет РФ стверджує, що підприємство незаконно отримало з бюджету Росії 180 млн руб. з відшкодування податку на додану вартість. Рішення про арешт допускає використання майна, але забороняє будь-які операції з ним (продаж, відчуження).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-