Перша українська бетонна дорога має 28 років гарантії - Омелян

Перша українська бетонна дорога має 28 років гарантії - Омелян

Укрінформ
На трасі Дніпро-Решетилівка здано в експлуатацію першу бетонну ділянку протяжністю 1,7 кілометра з гарантією на 28 років.

Про це сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян в інтерв'ю виданню delo.ua.

"Не забуваємо про дорогу Дніпро-Решетилівка, на якій днями здали першу бетонну ділянку протяжністю приблизно 1,7 км. Це ділянка дороги дуже гарної якості з гарантією на 28 років. Це рекорд для України. Раніше в Україні так не будували. Бетонна Варшавська траса була побудована за зовсім іншими параметрами", - сказав Омелян, відповідаючи на питання про плани ремонту доріг на 2019 рік.

За його словами, в поточному році протяжність відремонтованих доріг в Україні залишиться "в межах 2018 року".

"Не дивлячись на всі політичні ризики, я радий, що Державний дорожній фонд встояв, і його робота триває. Це ефективний інструмент. Ми довели його життєздатність", - заявив міністр.

Крім того, зазначив він, ефективно працює децентралізація.

Читайте також: В Україні відкрили першу ділянку бетонної дороги

"У 2019 році практично кожна область отримала від 400 млн грн і більше на місцеві дороги. Всього на дороги, якими займається обласна влада, виділено 15 млрд грн", - уточнив Омелян.

Говорячи про ключові траси, керівник міністерства акцентував увагу на продовженні проекту Go Highway.

"Це дорога, яка повинна з'єднати чорноморські порти в Україні та балтійські в Польщі. На цей проект виділено 4 млрд грн в цьому році", - сказав міністр.

Крім цього, зусилля концентруються на спорудженні бетонної дороги Кропивницький-Миколаїв. Також один мільярд гривень виділяється на бетонну дорогу Н-14 Запоріжжя-Маріуполь; цей проект планується завершити в 2020 році.

Крім того, один мільярд гривень буде витрачено на дорогу Р-51 Павлоград-Лозова.

Як повідомляв Укрінформ раніше, з 2018 року в Україні контракти на спорудження доріг укладаются з підрядниками на умовах 5-річної гарантії на середній поточний ремонт та 10-річної гарантії на капітальний ремонт. Якщо дефекти виявляють, підрядник усуває їх за власні кошти, стверджував керівник Укравтодору Славомир Новак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-