Shell розриває співпрацю з Газпромом і виходить з Росії

Shell розриває співпрацю з Газпромом і виходить з Росії

Укрінформ
Компанія Royal Dutch Shell вирішила покинути Росію, розпродавши усі свої активи.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили у прес-службі Shell.

“Рада директорів Shell оголосила про намір вийти зі спільних підприємств із Газпромом та пов’язаними юрособами, в тому числі 27,5% частки у заводі зі зрідження газу Сахалін-2, й 50% у Salym Patroleum Development і “Гідан енерджи”. Shell також має намір припинити участь у проєкті газопроводу Північний потік-2”, - йдеться у поширеному повідомленні.

За словами глави Shell Бена ван Бердена, “рішення про вихід із Росії ми приймаємо із переконання”. “Ми вражені та засуджуємо втрату життів в Україні, причиною чого є бездумний акт військової агресії, яка загрожує європейській безпеці. Ми не можемо - й не будемо - стояти осторонь”, - сказав ван Берден.

Зазначається, що на кінець минулого року основні засоби Shell у Росії становили близько 3 млрд дол.

Як повідомляв Укрінформ, раніше найбільший іноземний інвестор Роснафти - транснаціональна нафтогазова компанія British Petroleum - продала свій пакет акцій після вторгнення Росії в Україну. Крім того, два представники ВР вийшли із ради директорів Роснафти.

Через вторгнення РФ в Україну найбільший у світі суверенний фонд - норвезький Government Pension Fund Global (GPFG) - позбавиться своїх російських активів на суму близько $2,8 млрд та заморозить свої інвестиції в Росії.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська п’ятий день обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-