Уряд передав Вінницький авіазавод в управління компанії «Мотор Січ»

Уряд передав Вінницький авіазавод в управління компанії «Мотор Січ»

Укрінформ
Кабінет Міністрів України передав акції «Вінницького авіаційного заводу» в управління ПАТ «Мотор Січ».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Відповідне рішення прийнято урядом на засіданні 1 серпня 2023 року на пропозицію Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), як виняток, передбачений законодавством.

"Наразі акції Вінницького авіаційного заводу за рішенням суду перебувають в управлінні АРМА. У свою чергу ПАТ «Мотор Січ» за рішенням військових органів було відчужено на користь держави в листопаді 2022 року. Нині «Мотор Січ» управляється Міністерством оборони України", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Компанія «Мотор Січ» відкрила представництво в Туреччині

Як пояснив заступник міністра економіки Олексій Соболев, «Вінницький авіазавод» історично тісно співпрацює з «Мотор-Січчю», виконуючи капітальні ремонти та модернізацію двигунів для гвинтокрилів. У свою чергу, відчужене державою ПАТ «Мотор Січ» виконує важливі завдання з посилення обороноздатності країни.

«Визнано доцільним передати управління Вінницьким авіазаводом від АРМА до ПАТ «Мотор-Січ». Це забезпечить безперебійну роботу заводу, покращить управління і дозволить обом підприємствам ефективно працювати на оборону України», - зазначив Олексій Соболев.

Як повідомлялось, Закон Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів передбачає, що у виняткових випадках, активи, на які накладено арешт, можуть бути передані в управління підприємств галузі, які належать державі. Наприклад, такий виняток може застосовуватися, якщо існує ризик переривання роботи підприємства ОПК чи авіабудівної галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-