У Держрезерві тестують нові механізми оновлення і закупівлі запасів

У Держрезерві тестують нові механізми оновлення і закупівлі запасів

Укрінформ
Державне агентство резерву України напередодні набрання чинності закону «Про державні резерви» відпрацьовує новий формат здійснення закупівель та оновлення запасів.

Про це Укрінформу повідомила пресслужба Держрезерву.

"Ми напрацьовуємо досвід роботи в оновленому форматі, щоб після того, як реформа повноцінно розпочнеться, ми не витрачали час на налагодження процесів, а чітко розуміли їх архітектуру. Крім того, ми використали цей час для виявлення проблемних та вузьких місць у процедурах закупівель/освіження запасів та нівелювання їх", - зазначив т. в.о. голови Держрезерву Дмитро Бабак.

В агентстві резерву зауважили, що тестування нових підходів та форматів розпочали заздалегідь, щоб заощадити організаційні та часові ресурси після офіційного старту реформи 16 грудня.

Зокрема, поточне освіження запасів з липня 2023 року здійснюється у форматі відкритих торгів на електронних аукціонах майданчика «Прозоро.Продажі». Для порівняння, попередній порядок передбачав аналоговий формат продажу, тобто аукціон відбувався буквально шляхом підняття рук учасниками.

Так само і закупівлі в Державний резерв зараз проводяться через ДУ «Професійні закупівлі». Така централізація сприяє економії організаційних витрат замовника, а доведена прозорість торговельного майданчика виключає корупційну складову.

Крім того, від початку листопада Держрезерв проводить масштабний розпродаж морально та фізично застарілих номенклатур, закуплених 15+ років тому.

Читайте також: Із Держрезерву продадуть «шапки-вушанки» та інше майно, що залежалося на складах

Як повідомлялося, 16 грудня 2023 року набуває чинності Закон України «Про державні резерви», який є одним з ключових для реалізації реформи. Серед ключових змін що запроваджуються реформою, розмежовуються поняття державного матеріального та державного мобілізаційного резервів, впроваджуються нові принципи та напрями формування номенклатури матеріальних цінностей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-