Економіка України демонструє високі показники попри втрати у війні - глава МВФ

Економіка України демонструє високі показники попри втрати у війні - глава МВФ

Укрінформ
Директор-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва позитивно оцінила стійкість української економіки в умовах війни та підтвердила готовність продовжувати взаємодію з Києвом в межах угоди EFF.

Про це вона заявила за результатами зустрічі з Володимиром Зеленським у Вашингтоні, передає Укрінформ із посиланням на МВФ.

«Ми говорили про надзвичайну стійкість народу України попри величезні втрати у війні», - сказала Георгієва.

Економіка України «демонструє високі показники», відзначила вона. І в цьому контексті вказала на прогноз зростання ВВП щонайменше до 4,5% цього року, а також на зниження інфляції в листопаді до 5,1% в річному вимірі.

«Ми підтвердили нашу тісну співпрацю в рамках економічної програми уряду, яка підтримується програмою розширеного фінансування (EFF) на загальну суму $15,6 млрд», - зауважила глава МВФ.

Вона нагадала, що програма Фонду є частиною пакета міжнародної підтримки на $122 мільярди та відіграє ключову роль у підтримці стабільності й процесу відновлення в Україні.

Читайте також: Зеленський у Вашингтоні зустрівся з очільницею МВФ

«Як неодноразово зазначав МВФ, своєчасне та передбачуване зовнішнє фінансування має вирішальне значення для підтримки важко зароблених економічних здобутків. Ми з нетерпінням чекаємо нашої подальшої співпраці з Україною у збереженні макроекономічної та фінансової стабільності, реалізації амбітної програми реформ і подальшому створенні фундаменту для міцної економіки зі сталим зростанням і для досягнення мети України щодо вступу до ЄС», - резюмувала Георгієва.

Своєю чергою, як повідомляє кореспондент Укрінформу, голова Місії МВФ в Україні Гевін Грей на пресконференції заявив, заявив, що попри війну українська влада демонструє значну продуктивність у виконанні зобов'язань, передбачених у межах Механізму розширеного фінансування (EFF).

«У межах програми (Механізму розширеного фінансування - ред.) українська влада демонструє значну продуктивність, попри виклики, які несе війна. Президент Зеленський під час сьогоднішнього візиту до МВФ підкреслив бажання влади дотримуватись зобов'язань у продовженні реформ», - сказав він.

Грей додав, що станом на кінець червня влада України досягла всіх кількісних показників у межах програми, а також виконала більшість структурних «маяків»  до кінця жовтня.

Читайте також: Шмигаль - про новий транш від МВФ: Україна виконала всі поставлені «маяки»

За його словами, прогрес України у впровадженні антикорупційного законодавства - це важливе досягнення. Зокрема, йдеться про повернення е-декларацій та посилення незалежності Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Виконавча рада МВФ затвердила другий перегляд програми EFF для України. Це відкриває шлях до отримання чергового траншу в розмірі 900 млн доларів Україною.

Чотирирічна програма у межах Механізму розширеного фінансування (EFF) для України була затверджена 31 березня 2023 року. Передбачається, що Україна отримає фінансування на загальну суму 15,6 млрд дол. США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-