Звіти Рахункової палати щодо прямої бюджетної підтримки США опублікують наприкінці січня

Звіти Рахункової палати щодо прямої бюджетної підтримки США опублікують наприкінці січня

Укрінформ
Анонсовані звіти Рахункової палати про використання Україною прямої бюджетної допомоги у вигляді двох ґрантів Світового банку - 1,08 млрд євро та 1,7 млрд доларів - уже розглянуті на засіданні Рахункової палати наприкінці минулого року і орієнтовно наприкінці січня зʼявляться у відкритому доступі.

Про це повідомив в інтервʼю Укрінформу т.в.п. голови Рахункової палати України Андрій Майснер.

«Ці два звіти вже розглянуті на засіданні Рахункової палати і десь за місяць, після технічної літературної вичитки та офіційного перекладу (розмова відбулася 22 грудня - ред.), зʼявляться у відкритому доступі», - сказав Майснер.

При цьому він відмовився детально коментувати результати звітів.

«Дотримуючись аудиторської етики, не маю права озвучувати висновки. Скажу лише, що методологічно дослідження проведено в консультаціях з європейськими і американськими експертами та на основі міжнародних стандартів ISSAI з урахуванням кращих практик INTOSAI, міжнародної аудиторської спільноти, яка обʼєднує вищі органи аудиту майже 200 країн світу. Тому перехід на міжнародні стандарти аудиту - це вже значне досягнення у нашій роботі над цими звітами», - зазначив Майснер.

Читайте також: Стан виконання бюджетних видатків у 2023 році кращий, ніж у попередньому - Майснер

На питання, чи будуть партнери задоволені результатами, очільник РП відповів схвально: «Я думаю, так. В усякому разі за те, як у цілому уряд розпорядився цими коштами, нам не буде соромно. Конгрес побачить об'єктивний стан речей від неупередженого незалежного аудитора і це має зміцнити довіру».

Він також підкреслив, що аудиторське дослідження за цими двома проєктами можна вважати головним комунікаційним та технологічним здобутком Рахункової палати цього року.

Читайте також: За результатами державного аудиту торік відкрито 8 кримінальних проваджень

Як раніше повідомлялося, в Конгресі США очікують результатів перевірки РП виділеної Україні прямої бюджетної допомоги у вигляді двох ґрантів Світового банку - 1,08 млрд євро (виплати сім'ям, де є особи з інклюзивним потребами; допомога тим, хто втратив роботу, та підприємцям; оплата праці викладачів вишів тощо) і 1,7 млрд доларів (оплата праці медиків у межах пакетів медичних послуг).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-