Уряд спрямував Агентству відновлення понад 17 мільярдів на автомобільні дороги

Уряд спрямував Агентству відновлення понад 17 мільярдів на автомобільні дороги

Укрінформ
Державному агентству відновлення та розвитку інфраструктури спрямовано 17,104 млрд грн за програмою «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення».

Про це повідомив у Телеграмі представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

«Спрямовано Державному агентству відновлення та розвитку інфраструктури залишок коштів спеціального фонду державного бюджету у сумі 17 млрд 104 млн 119,5 тис. гривень, який утворився на 1 січня 2024 року, джерелом формування яких були доходи державного бюджету, визначені пунктом 1 частини другої статті 24-2 Бюджетного кодексу України, що надійшли у попередні роки та не використані у 2023 році, на нову бюджетну програму «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення», - йдеться в повідомленні.

Видатки здійснюватимуться на фінансове забезпечення у 2024 році заходів, визначених пунктом 1 частини четвертої статті 3 Закону «Про джерела фінансування дорожнього господарства України», зокрема будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування державного значення, розвитку, будівництва, ремонту, облаштування, модернізації та утримання пунктів пропуску через державний кордон для автомобільного сполучення тощо.

Уряд також затвердив Порядок використання коштів державного бюджету, передбачених для розвитку мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення у 2024 році.

Читайте також: Уряд виділив ₴6,2 мільярда для шести областей України

Порядком визначено серед іншого цілі і напрями використання бюджетних коштів; завдання головного розпорядника бюджетних коштів; розподіл бюджетних коштів за напрямами використання; перелік обʼєктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення та обсягів їх фінансування тощо.

Як повідомлялося, віцепрем’єр-міністр з відновлення Олександр Кубраков під час 8 засідання керівного комітету Міжвідомчої донорської координаційної платформи оголосив пріоритети у сфері відновлення на 2024 рік. Серед них - будівництво та ремонт житла, сімейних дитячих будинків, будинків соціальної допомоги; розвиток доріг, залізниці, річкових та морських шляхів з метою відновлення та розширення експортного потенціалу; проєкти з децентралізації енергетичної системи, її захист, підвищення її стійкості і продуктивності; збільшення потенціалу з розмінування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-