Обсяги українського експорту вже за два місяці можуть досягти довоєнних показників - Кубраков

Обсяги українського експорту вже за два місяці можуть досягти довоєнних показників - Кубраков

Укрінформ
Робота Українського морського коридору, розвиток Дунайського кластеру та збільшення залізничних вантажоперевезень дають підстави очікувати, що вже за два місяці Україна експортуватиме такий самий обсяг продукції, як і до війни.

Про це під час форуму «Україна. Рік 2024» повідомив віцепремʼєр-міністр - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, передає Укрінформ.

За словами віцепрем’єр-міністра, у 2023 році українським коридором Чорним морем, який був відкритий після завершення зернової ініціативи, було вивезено майже 27 млн тонн вантажів, 70% яких становить аграрна продукція.

Паралельно триває робота над розвитком Дунайського кластеру, який стає альтернативним шляхом для експорту. Загалом упродовж 2023 року Дунаєм пройшло 30 млн тонн вантажів.

Читайте також: Україна збільшила експорт готових харчових продуктів на 31% - Держстат

Середньодобове навантаження вагонів Укрзалізниці станом на кінець 2023 року вже на 80-85% дорівнює показникам 2021 року.

«Якщо ми будемо так рухатися, то, за нашим прогнозом, нам потрібно пару місяців, щоб вийти на ті обсяги експорту, які були до війни», - зазначив Кубраков.

Читайте також: Українським коридором та Дунаєм за майже 7 місяців експортували понад 30 мільйонів тонн агропродукції

Як повідомлялося, у січні 2024 року Україна вийшла на довоєнні обсяги експорту морем, а за загальним обсягом експорту вже наближається до показників, які були до повномасштабного вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-