ЄБРР надає ПриватБанку ліміт торговельного фінансування $25 мільйонів

ЄБРР надає ПриватБанку ліміт торговельного фінансування $25 мільйонів

Укрінформ
Європейський банк реконструкції та розвитку надає ліміт торговельного фінансування $25 млн ПриватБанку для забезпечення безперебійної торгівлі з Україною.

Про це повідомляє пресслужба ПриватБанку, передає Укрінформ.

"Продовольча безпека і торгівля є пріоритетними секторами в Україні для ЄБРР, який з 2022 р. інвестував €4 млрд в українську економіку. ЄБРР розширює співробітництво з ПриватБанком, який є найбільшим системно важливим банком в Україні, відкриттям ліміту торговельного фінансування $25 млн. Угода сприятиме подальшому розвитку напряму торговельного фінансування у ПриватБанку" - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі зазначають, що відкриття ліміту торговельного фінансування для ПриватБанку є ще одним свідченням важливої ролі ЄБРР у забезпеченні безперебійної торгівлі з Україною. Підтримка торговельних операцій є необхідною не лише для руху критично важливих товарів, а й для надходження коштів в українську економіку.

Читайте також: Шмигаль провів зустріч із керівництвом ЄБРР

Як повідомлялося, ЄБРР, який є найбільшим інвестиційним інвестором в Україні, значно збільшив обсяги фінансування української економіки після початку російського вторгнення і за перші два роки війни інвестував у неї €4 млрд. Нещодавно ухвалене Керуючими ЄБРР збільшення капіталу Банку на €4 млрд дозволить йому продовжувати інвестиції на цьому рівні під час війни з можливістю подальшого збільшення обсягів на етапі відновлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-