Удари ворога по енергооб’єктах довели ефективність роботи POWER BANKING - Пишний

Удари ворога по енергооб’єктах довели ефективність роботи POWER BANKING - Пишний

Укрінформ
У Національному банку України проаналізували ситуацію з функціональністю банківської системи у найбільш постраждалих чотирьох регіонах та по країні загалом після масової атаки на об’єкти критичної інфраструктури минулого тижня.

Як передає Укрінформ, про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав голова НБУ Андрій Пишний.

"Можу констатувати, що об’єднана мережа банківських відділень Power Banking відпрацювала відповідно до протоколів", - написав Пишний.

Очільник НБУ зазначив, що через повернення екстрених відключень банки чи не вперше масово випробували роботу відділень, які ще наприкінці 2022 року були спеціально додатково оснащені для роботи в умовах тривалої відсутності електрики чи зв’язку.

"Напередодні зими ми максимально підготувались до роботи в умовах блекауту. І тепер пройшли тестування системи в реальних умовах. Результат маємо більш ніж задовільний! Спрацювали практично всі банківські відділення, які входять до об’єднаної мережі Power Banking, а їх загалом понад 2400 (фактично кожне друге банківське відділення в країні) . З них 602 – працювали в Запорізькій, Дніпропетровській, Одеській та Харківській областях, енергетична інфраструктура яких найбільше постраждала від російських ударів", - сказав Пишний.

Читайте також: НБУ продовжить цикл пом’якшення процентної політики - Пишний

Він визнав, що хоч і було кілька випадків технічних збоїв, проте банки оперативно замінили або відремонтували техніку та налагодили свою роботу.

Як повідомляв Укрінформ, за ініціативи Національного банку було створено мережу POWER BANKING, яка об’єднує низку системно важливих банків, відділення яких в усіх регіонах країни, додатково оснащені для роботи під час блекауту.

Фото з сайту thebanker.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-