Нацбанк до Дня зброяра випустив монету «Українська бавовна. Нептун»

Нацбанк до Дня зброяра випустив монету «Українська бавовна. Нептун»

Укрінформ
Національний банк України презентував першу пам’ятну монету «Українська бавовна. Нептун» із серії «Збройні Сили України», присвяченій українській зброї та її творцям.

Про це повідомила пресслужба НБУ у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Ми вітаємо зброярів України! До їхнього професійного свята ми створили новий тематичний напрям у нумізматичній серії «Збройні Сили України», присвячений українській зброї та її творцям», - йдеться в повідомленні.

Під час урочистостей з нагоди свята заступник голови НБУ Олексій Шабан представив першу з серії монету – «Українська бавовна. Нептун». На її аверсі зображено ракетний крейсер «Москва» з пробоїною в корпусі, потоплений протикорабельними ракетами «Нептун». На реверсі монети зображено береговий мобільний ракетний комплекс «Нептун» у момент пуску ракети.

«Нібито «невразливий» флагман російського флоту ми символічно стилізували під дитячий паперовий кораблик, що особливо підкреслює міф росіян про їхню велич. На рубці корабля зображено абрис зруйнованих кремлівської башти та муру, що символізує крах імперських амбіцій росії», – розповів Шабан. 

Номінал монети – 5 гривень. Тираж – до 75 000 шт.

Читайте також: Нацбанк вводить в обіг нову пам’ятну банкноту «Єдність рятує світ»

Придбати монету можна з 18 квітня в інтернет-магазині нумізматичної продукції НБУ. Вартість – 121 гривня. 

Згодом монети будуть доступні для купівлі в банках-дистриб’юторах (Укргазбанк, Радабанк, ТАСкомбанк, ПриватБанк). 

Як повідомлялося, 13 квітня 2022 року на третій місяць повномасштабного вторгнення Чорноморський флот РФ поніс перші значні втрати. Дві ракети "Нептун" знищили й затопили флагман ЧФ РФ "Москва". З минулого року згідно з Указом Президента України 13 квітня відзначається День працівника оборонно-промислового комплексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-