Німеччина за два роки відправила понад 100 вантажів гумдопомоги для енергетиків

Німеччина за два роки відправила понад 100 вантажів гумдопомоги для енергетиків

Фото
Укрінформ
Починаючи із 24 лютого 2022 року Німеччина відправила понад 100 вантажів гуманітарної допомоги для українських енергетиків. Країна також є найбільшим донором Фонду підтримки енергетики.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

"Німеччина - найбільший донор Фонду підтримки енергетики України, її внесок склав 225 мільйонів євро. За два роки повномасштабної війни ми отримали від німецьких партнерів понад 100 вантажів енергетичного обладнання", - написав Галущенко.

Міністр подякував віцеканцлеру Німеччини Роберту Габеку за черговий візит до Києва та постійну підтримку України. Галущенко також зазначив, що посилення енергетичної безпеки є одним із спільних пріоритетів України і Німеччини.

Читайте також: Укренерго отримало від німецьких партнерів обладнання для відновлення на €800 тисяч

Як повідомлялося, 18 квітня віцеканцлер і міністр економіки та захисту клімату ФРН Роберт Габек прибув до Києва з неанонсованим візитом. До делегації увійшли представники оборонної промисловості та енергетичного сектору Німеччини.

Габек обговорив із представниками українського уряду низку проєктів, як у сфері енергетики так і оборони. Віцеканцлер також запевнив, що серед великих німецьких підприємств є зацікавленість у роботі в Україні в галузі сільського господарства, медицини та в оборонній промисловості.

Як повідомляв Укрінформ, загальна сума внесків Німеччини до Фонду підтримки енергетики України становить 225 млн євро.

Фото: Facebook Германа Галущенка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-