Канада дозволила Airbus використовувати титан із Росії попри санкції - Reuters

Канада дозволила Airbus використовувати титан із Росії попри санкції - Reuters

Укрінформ
Канада надала дозвіл компанії Airbus на використання російського титану у виробництві після того, як стала першим західним урядом, який заборонив постачання цього стратегічного металу в рамках останнього пакету санкцій.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

«Airbus знає про те, що канадський уряд наклав санкції на ВСМПО (російська металургійна компанія - ред.), і отримав необхідний дозвіл для забезпечення операцій Airbus відповідно до застосовних санкцій», - заявили в Airbus Canada у відповідь на запит Reuters.

Водночас компанія не надала детальної інформації про дозволи і не повідомила, як довго вони будуть діяти.

Уряд Канади також не відповів на запити про коментарі.

Як пише Reuters, цей крок надає Airbus гнучкості на його канадських заводах і, як очікується, зменшить занепокоєння щодо того, що його основна діяльність може постраждати від фактичної заборони імпорту до Канади його літаків європейського виробництва, які найбільше залежать від легкого титану.

У 2022 році, після початку повномасштабної війни РФ в Україні, Airbus повідомила про намір відмовитися від постачання титану з Росії протягом кількох місяців. Компанія уточнювала, що розширила закупівлі у США та Японії. Проте сертифікація нових постачальників через аерокосмічні стандарти може тривати роками, зазначали в Airbus.

Читайте також: У G7 пригрозили санкціями компаніям із третіх країн за допомогу Росії

Як повідомляв Укрінформ, у лютому Канада запровадила санкції проти російської металургійної компанії «ВСМПО-Авісма».

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну від закупівлі російського титану відмовилася компанія Boeing. Там заявили, що мають достатньо запасів титану і є інші постачальники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-