Укренерго четвертий день поспіль залучає аварійну допомогу майже цілодобово

Укренерго четвертий день поспіль залучає аварійну допомогу майже цілодобово

Укрінформ
Попри зниження споживання в енергосистемі зберігається дефіцит потужності. НЕК "Укренерго" протягом майже усієї доби 25 квітня залучає аварійну допомогу з Європи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії у Фейсбуці.

Зазначається, що у четвер на 09:30 рівень споживання на 10% нижчий за відповідний показник попереднього дня. Водночас, дефіцит електроенергії в енергосистемі наявний протягом всієї доби.

"Диспетчерський центр «Укренерго» вимушений четвертий день поспіль залучати аварійну допомогу більшу частину доби з енергосистем європейських країн. Проте, сьогодні її загальний обсяг дещо менший, ніж вчора, завдяки збільшенню виробництва на сонячних електростанціях", - наголосили в Укренерго.

Крім того, на одній із теплових електростанцій після аварійного ремонту вийшов у роботу енергоблок.

Для побутових споживачів обмеження діють протягом доби на Харківщині, продовжують цілодобово діяти обмеження споживання для промислових споживачів на Криворіжжі.

Імпорт електроенергії 25 квітня запланований протягом майже всієї доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 12 786 МВт-год. Експорт не планується.

Читайте також: Енергетики відновили електропостачання знеструмлених споживачів Києва та області

Як повідомлялося, через масовані атаки росіян з 22 березня були знищені Бурштинська, Ладижинська, Трипільська, Зміївська теплоелектростанції. Масштабних руйнувань зазнала ДніпроГЕС.

Починаючи із 15 квітня НЕК "Укренерго" щодня залучає аварійну допомогу для покриття дефіциту потужності в енергосистемі.

Фото: ДТЕК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-