Євродепутати публічно закликають владу Австрії заохотити Raiffeisen піти з Росії

Євродепутати публічно закликають владу Австрії заохотити Raiffeisen піти з Росії

Укрінформ
Група депутатів Європейського парламенту публічно закликає керівництво Австрії вплинути на Raiffeisen Bank International, аби він нарешті згорнув свій бізнес у Росії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у відкритому листі, який опублікував у соцмережі Х євродепутат і представник політичної групи Renew Europe («Оновлення Європи») Пятрас Ауштрявічюс.

«Ми закликаємо вас, поважних лідерів Австрії, заохотити Raiffeisen Bank International дотримуватися власних заяв і припинити свою діяльність в РФ. Ми закликаємо вас забезпечити, щоб всі австрійські компанії дотримувалися запроваджених обмежувальних заходів і не сприяли можливостям Росії вести її незаконну й невиправдану війну проти України та її народу. Ми нагадуємо вам, що саме Україна, а не Росія, розділяє наші спільні демократичні цінності й ідеали, а також є країною кандидатом-членом в наш спільний Союз», - йдеться у листі.

Євродепутати додали, що заяви й дії банку суперечать одна одній.

«Замість повторювальних заяв про намір зменшити свою активність й продати свій бізнес в Росії, Raiffeisen Bank International став західним позичальником із найбільшою операційною діяльністю в Росії. Ба більше, на відміну від інших західних банків, які зменшують свою діяльність в Росії, Raiffeisen Bank International навіть збільшив кількість місцевого персоналу до близько 10 тисяч, і планує ще його збільшити», - йдеться у листі.

Депутати зазначають, що діяльність Raiffeisen Bank International в Росії сприяє російській економіці й бюджету, що визволяє для країни фінансові ресурси на продовження військової агресії проти України.

Читайте також: США тиснуть на Raiffeisen, аби той не викуповував «заморожені акції» Дерипаски - Reuters

«Після понад двох років російської військової агресії проти України, багато страждань й завданої шкоди, ми не бачимо жодних виправдань, чому Raiffeisen Bank International не може дотримуватися обмежувальних заходів проти Росії, які були запроваджені Євросоюзом, включаючи Австрію», - йдеться у листі.

Як повідомляв Укрінформ, на початку квітня австрійська банківська група Raiffeisen Bank International заявила, що все ще не визначилася з датою виходу з російського ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-