Будівництво мосту через Тису на кордоні з Румунією є одним з пріоритетних завдань Мінвідновлення

Будівництво мосту через Тису на кордоні з Румунією є одним з пріоритетних завдань Мінвідновлення

Укрінформ
Міст через Тису, який має з’єднати Україну та Румунію, розширить спроможності транспортної інфраструктури для експорту, тому цей проєкт є одним з пріоритетних для Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

На цьому під час години запитань до уряду в парламенті наголосив перший заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василь Шкураков, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми працюємо над питанням розвитку транспортної інфраструктури в частині доріг, і пріоритетним завданням для Мінвідновлення та Агенції відновлення є будівництво мосту через Тису, який забезпечить розширення наших експортних можливостей. Розвиток TEN-T-мережі сьогодні є пріоритетним напрямком нашої роботи і кошти Європейського Союзу активно залучаються саме для цього напрямку», - сказав Шкураков.

Читайте також: Сольський обговорив з молдовським колегою тарифи на транзит української агропродукції

Він підкреслив, що міністерство спільно з румунськими колегами та Державною митною службою і Державною прикордонною службою постійно працює над розширенням спроможності пунктів пропуску. За останній час на кордоні з Румунією відкрито два нових пункти пропуску.

«Румунським колегам також надіслано проєкт угоди між Кабінетом Міністрів та урядом Румунії про співробітництво під час здійснення контролю всіх транспортних засобів та товарів у спільних пунктах пропуску», - додав заступник міністра.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів ухвалив рішення, що дозволить відкрити новий українсько-румунський пункт пропуску «Біла Церква – Сігету Мармацієй».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-