Фонд держмайна фіксує рекордну кількість учасників на приватизаційних аукціонах

Фонд держмайна фіксує рекордну кількість учасників на приватизаційних аукціонах

Укрінформ
Середня кількість учасників на аукціонах із приватизації держмайна становить 5,34, що є рекордом за час роботи Фонду державного майна України.

Про це у Телеграмі повідомив голова ФДМУ Віталій Коваль, передає Укрінформ.

«5,34 - така середня кількість учасників на онлайн-аукціонах із приватизації за п’ять місяців цього року! В історії Фонду держмайна України – це найвищий показник», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що протягом січня - травня в аукціонах ФДМУ взяли участь 999 учасників.

На думку Коваля, збільшення конкуренції на аукціонах, організованих Фондом, свідчить про те, що установа працює відкрито на засадах чесних торгів в електронній системі Prozorro.Продажі, а сама приватизація, як ніколи, на часі.

Читайте також: Фонд держмайна цього тижня проведе 14 приватизаційних аукціонів

Як повідомлялось, Фонд державного майна України у січні - березні 2024 року за підсумками приватизаційних аукціонів спрямував до бюджету 650 млн грн.

Верховна Рада 8 травня 2024 року ухвалила закон про ліквідацію збиткових та недіючих держпідприємств шляхом самофінансування. Згідно з документом, кошти, отримані від реалізації майна державних унітарних підприємств за рішенням Фонду держмайна, зараховуються до спеціального фонду держбюджету України.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-