Toyota п’ятий рік поспіль лідирує у світових продажах автомобілів

Toyota п’ятий рік поспіль лідирує у світових продажах автомобілів

Укрінформ
Японський автогігант Toyota Group заявив у вівторок, що в першому півріччі продав по всьому світу 5,16 мільйона автомобілів, обігнавши німецького конкурента Volkswagen AG та зберігши п’ятий рік поспіль лідерство у світових продажах автомобілів.

Про це з посиланням на дані японського автовиробника повідомляє Kyodo, передає Укрінформ.

Загалом у першому півріччі Toyota і її преміум бренд Lexus разом продали 4,89 мільйона автомобілів, а Daihatsu і Hino – 210 910 і 59 273 автівок відповідно, тоді як німецький автоконцерн Volkswagen AG, за його даними, продав за шість місяців 4,35 мільйона авто.

Водночас глобальні продажі Toyota за січень-червень, включаючи продажі підрозділу з виробництва невеликих автомобілів Daihatsu Motor і дочірньої компанії Hino Motors, що займається виробництвом вантажівок, скоротились на 4,7% порівняно з роком раніше.

Головною причиною скорочення став обвал продажів у Японії на 32% - до 823 595 автомобілів, через скандал із сфальсифікованими даними тестів на безпеку автомобілів Daihatsu, у зв’язку з чим від грудня минулого року до початку травня цей виробник призупиняв роботу всіх своїх заводів.

Читайте також: Китайський автовиробник BYD відкрив перше підприємство у Південно-Східній Азії

Ще однією причиною стало різке скорочення попиту на автівки Toyota на другому за величиною автомобільному ринку світу в Китаї, де продажі Toyota і Lexus впали на 10,8% через посилення конкуренції з місцевими автовиробниками, які швидкими темпами розширюють модельний ряд недорогих і популярних серед місцевих покупців електромобілів.

Разом з тим, за даними автовиробника, продажі Toyota за кордоном зросли на 3,1% - до 4,34 мільйона авто, завдяки високому попиту на них у Північній Америці та Європі.

Як повідомляв Укрінформ, німецький виробник автомобілів BMW відкликає понад 291 тис. позашляховиків у США, оскільки вантажні рейки всередині кузова авто можуть від’єднатися під час аварії, збільшуючи ризик травмування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-