Нафта дешевшає на тлі повільного зростання економіки Китаю

Нафта дешевшає на тлі повільного зростання економіки Китаю

Укрінформ
Ціни на нафту марки Brent у вівторок, 3 вересня, впали через повільне економічне зростання в Китаї , що збільшило занепокоєння щодо попиту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Ф’ючерси на нафту марки Brent впали на 37 центів, або на 0,5%, до 77,15 доларів за барель.

Ф'ючерси на нафту West Texas Intermediate, які не торгувалися у понеділок через вихідний день праці в США, зросли на 29 центів, або 0,4%, до 73,84 долара за барель.

«Нафта залишається під тиском через триваючі занепокоєння щодо попиту в Китаї. Слабші, ніж очікувалося, дані PMI за вихідні мало б полегшили ці занепокоєння», - сказав Уоррен Паттерсон з ING, додавши, що хвилювання попиту компенсують перебої з поставками в Лівії.

Індекс менеджерів із закупівель (PMI) Китаю в серпні досяг шестимісячного мінімуму. У понеділок країна повідомила про зниження нових експортних замовлень у липні вперше за вісім місяців, а ціни на нове житло зросли в серпні найнижчими темпами цього року.

У Лівії експорт нафти в основних портах був припинений у понеділок, а видобуток по всій країні скорочено, повідомили Reuters шість інженерів, продовжуючи протистояння між ворогуючими політичними фракціями щодо контролю над центральним банком і доходами від нафти.

Національна нафтова корпорація країни (NOC) оголосила форс-мажор на своєму нафтовому родовищі El Feel з 2 вересня. Загальний видобуток знизився до трохи більш ніж 591 тис. барелів на день (б/д) станом на 28 серпня з майже 959 тис. барелів на добу 26 серпня. За даними компанії, 20 липня видобуток становив близько 1,28 млн барелів на добу.

Читайте також: Татнефть замість Лукойла: РФ попри санкції продовжує постачати нафту в Угорщину і Словаччину

Однак пропозиція має повернутися на ринок, оскільки вісім членів Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) і її філії, відомі як ОПЕК+, планують збільшити видобуток на 180 тис. барелів на добу в жовтні. Згідно з джерелами в галузі, цей план, швидше за все, буде реалізовано попри проблеми з попитом.

Постійні перебої в постачанні з Близького Сходу також підтримують ринок. Два нафтові танкери зазнали нападу в понеділок у Червоному морі біля Ємену, але не зазнали серйозних пошкоджень. Відповідальність взяли на себе підтримувані Іраном хусити, які атакують кораблі на підтримку боротьби ХАМАС проти Ізраїлю в Газі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-