Нафта дешевшає на тлі зниження політичної напруги в Лівії

Нафта дешевшає на тлі зниження політичної напруги в Лівії

Укрінформ
Ціни на нафту продовжують знижуватися в середу, 4 вересня, після падіння більш як на 4% напередодні на тлі зниження політичної напруги в Лівії та млявого попиту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent на листопад знизилися на 37 центів, або 0,5%, до 73,38 доларів США після падіння на попередній сесії на 4,9%. Ціни на нафту West Texas Intermediate США на жовтень знизилися на 41 цент, або 0,6%, до 69,93 долара після падіння на 4,4% у вівторок.

Обидва контракти впали до найнижчого рівня з грудня через ознаки угоди щодо вирішення політичної суперечки між ворогуючими фракціями в Лівії, які скоротили виробництво приблизно вдвічі та обмежили експорт.

«Продажі тривали в Азії на тлі очікувань потенційної угоди щодо вирішення суперечки в Лівії. Ринок залишався під тиском занепокоєння щодо млявого попиту на пальне після слабких економічних показників у Китаї та Сполучених Штатах», — сказав Тошітака Тазава, аналітик Fujitomi Securities Co Ltd..

У вівторок два законодавчі органи Лівії домовилися спільно призначити керівника центрального банку, потенційно розрядивши боротьбу за контроль над доходами від нафти, яка поклала початок суперечці.

Експорт лівійської нафти у великих портах був припинений у понеділок, а видобуток скорочено по всій країні. Національна нафтова корпорація Лівії (NOC) оголосила форс-мажор на своєму нафтовому родовищі El Feel з 2 вересня.

«Зниження політичної напруги в Лівії, яке потенційно призведе до повернення деяких поставок, і економічна слабкість у найбільших у світі споживачах нафти, США та Китаї, є фактором, що впливає на ціни на нафту», — сказав Єп Джун Ронг, ринковий стратег IG.

Читайте також: Татнефть замість Лукойла: РФ попри санкції продовжує постачати нафту в Угорщину і Словаччину

Ринкові настрої послабилися після оприлюднених у вівторок даних Інституту управління поставками, які показали, що виробництво в США залишається низьким, незважаючи на помірне покращення в серпні порівняно з восьмимісячним мінімумом у липні.

У Китаї, найбільшому в світі імпортері сирої нафти, останні дані показали, що виробнича активність впала до шестимісячного мінімуму в серпні, коли зростання цін на нове житло сповільнилося .

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-