РосЗМІ поширюють фейк про загибель “мобілізованого з інвалідністю” бійця ЗСУ

РосЗМІ поширюють фейк про загибель “мобілізованого з інвалідністю” бійця ЗСУ

Укрінформ
Роспроп продовжує спроби дискредитувати мобілізацію в Україні 

ЗМІ кремлівського пулу, z-телеграм-канали та боти у ТікТок поширюють інформацію про загибель на фронті українського військового Євгена Хаїмова. Пропагандисти стверджують, що військовий буцімто мав інвалідність та хворів на синдром Дауна, але його начебто “примусово мобілізували” до 113-ї  окремої бригади територіальної оборони, а  через п'ять днів після цього  військовий загинув.

Це фейк. Євген Хаїмов пішов на фронт  у перші дні повномасштабного вторгнення Росії в Україну у березні 2022 року,  а загинув у середині січня 2024-го на Південному напрямку фронту. Боєць служив у  227-му батальйоні 127-ї окремої бригади ТРО.

Він мужньо боронив Вітчизну від російських окупантів на Харківщині, Сумщині, Донбасі та Запоріжжі. Був нагороджений пам'ятною медаллю "За оборону міста-героя Харків".

Інформацію про загибель військового повідомив у своїх соцмережах начальник Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслав Задоренко ще 2 лютого 2024 року.

У військового залишилися дружина і двоє дітей. Рідні у  Facebook просять підписати петицію про присвоєння Євгену Хаїмову звання “Героя України (посмертно)”.

Стосовно інформації про наявність у Євгена Хаїмова хвороби Дауна чи довідки про інвалідність, то це просто вигадка російської пропаганди, щоб посилити емоційний ефект від фейку.

Російські пропагандисти  не вперше намагаються цинічно дискредитувати та зменшити підтримку української армії. Зокрема,  російська пропаганда поширювала фейк про те, що після поранення чоловіка на фронті українка поїхала до Польщі в пошуках нових стосунків.

Раніше роспроп поширював фейк про купівлю Зеленським королівського особняка в Британії.

Андрій Оленін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-