Україна виконала вимоги ЄС у сфері боротьби з тютюнопалінням - Радуцький

Україна виконала вимоги ЄС у сфері боротьби з тютюнопалінням - Радуцький

Укрінформ
Із січня попередження про шкоду куріння займатимуть 65% площі пачки. Відповідну постанову ухвалив Кабмін, виконуючи положення комплексного антитютюнового закону комітету Верховної Ради №1978.

Про це повідомляє у своєму телеграм-каналі народний депутат, Голова парламентського Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, передає Укрінформ. 

“Закон базується на положеннях Рамкової конвенції ВООЗ із боротьби проти тютюну, а також директиви ЄС. Положення закону набувають чинності поступово: з 1 червня 2022 року медичні попередження з’явилися на упаковках електронних сигарет та рідин, бездимних тютюнових виробів, з 11 липня 2022 року почала діяти заборона куріння сигарет для нагрівання на рівні з сигаретами, кальянами та е-сигаретами у громадських місцях, з 11 липня 2023 року – заборона ароматизованих сигарет і тютюну для самокруток, повна заборона реклами пристроїв для споживання тютюнових виробів, електронних сигарет, тютюнових виробів”, - зазначив Радуцький.

Читайте також: Україна внесла тютюнові компанії Philip Morris International та JTI до переліку спонсорів війни

Він наголосив, що постанова Уряду скасовує чинні норми стосовно маркування пачок сигарет та тютюнових виробів. 

“З 11 січня 2024 року попередження про шкоду куріння займатимуть дві третини площі пачки. Такі попередження наразі діють у 42 країнах світу. Маркування пачок з тютюновими виробами вважаються однією із ефективних складових у сфері боротьби з тютюнопалінням. Також дана постанова Уряду уможливить завершення процесу імплементації директиви ЄС. “Набуде чинності останнє положення нашого закону, і Україна повністю виконає вимоги ЄС у сфері боротьби з курінням”, - заявив народний депутат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-