У львівському Охматдиті врятували дівчину, в якої вірус спричинив важкі ускладнення легень

У львівському Охматдиті врятували дівчину, в якої вірус спричинив важкі ускладнення легень

Укрінформ
Лікарі Центру дитячої медицини (лікарня «Охматдит») прооперували 14-річну дівчину, у якої вірус спровокував двобічну пневмонію, а організм не міг побороти недугу через виснаження та анорексію.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба дитячої лікарні, передає Укрінформ.

«Наші хірурги успішно вилікували 14-річну дівчину, у якої діагностували двобічну пневмонію, плеврит та фіброторакс», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дівчині 14 років. Хвороба почалася із симптомів кашлю, задухи, підвищеної температури тіла та болю у грудній клітці. Лікарі поставили діагноз - двобічна пневмонія, лівобічний ексудативний плеврит (запалення листків плеври, накопичення ексудату у плевральній порожнині) та лівобічний фібриноторакс (відкладення фібрину на листках плеври з утворенням обмежених порожнин з рідиною).

Процес одужання дитини був ускладнений супутньою патологією - анорексія. Зокрема, був низький білок та відсутність сил в організмі. У реанімації дівчина вживала спеціальні суміші і мала вагу 36 кілограмів.

Читайте також: Команда хірургів з України та Франції реконструювала лицевий скелет 18-річному хлопцю

«Спершу 14-річна дівчина була у пульмонологічному відділенні нашого центру, далі переведена до хірургічного. Лікарі провели торакоскопію, адгезіолізис, санацію та дренування плевральної порожнини», - додали у медзакладі.

Наразі дитина одужала і виписана додому.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні в Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит» польські та українські хірурги вперше в Західній Україні виконали складну операцію однорічній дитині із рідкісною вродженою вадою гортані.

Фото: Центр дитячої медицини. Лікарня "Охматдит"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-