МОЗ і Світовий банк закупили для українських лікарень 14 ангіографів

МОЗ і Світовий банк закупили для українських лікарень 14 ангіографів

Укрінформ
МОЗ та Світовий банк закупили для українських лікарень 14 новітніх ангіографів, 10 з них будуть доставлені до регіонів протягом січня-лютого.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"Медобладнання розподілено між медзакладами у 10 областях України. У грудні 2023 року вже відбулося постачання чотирьох ангіографічних систем, обладнання доставлено на Одещину, Сумщину та Київщину. Ще 10 систем надійдуть в Україну у січні-лютому 2024 року – для Дніпропетровщини, Львівщини, Полтавщини, Хмельниччини, Чернігівщини, Буковини та Тернопільщини", - йдеться у повідомленні.

Ангіограф – цифровий рентген апарат, завдяки якому лікарі можуть оперативно обстежувати патології судин різних органів і систем, визначати місця їх звуження, закупорки або ж розширення, наявність внутрішньої кровотечі та інші процеси і хвороби, які виявити та боротися з якими в інший спосіб не вдається. За допомогою іонізуючого (рентгенівського) випромінювання медики проводитимуть лікувальні маніпуляції у разі виявлення порушень кровообігу та інших патологій.

Керувати ангіографічними системами можна за допомогою сенсорного модуля з операційного столу.

Обстеження судин та оперативні втручання на такому обладнанні є ефективними завдяки якості зображення. Новітні технології дозволяють проводити сканування елементів малих судин з винятковою чіткістю. Водночас система також підтримує візуалізацію всього тіла пацієнта і забезпечує доступ до нього з усіх боків.

Читайте також: МОЗ затвердить перелік хвороб та станів, при яких призначаються ліки на основі медканабісу

Як повідомляв Укрінформ, в межах проєкту МОЗ та Світового банку для українських медзакладів закуплять 40 генераторів потужністю 13-18 кВт.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-