В Україні наявні близько двох мільйонів доз COVID-вакцини

В Україні наявні близько двох мільйонів доз COVID-вакцини

Укрінформ
В Україні є в наявності близько 2 млн доз вакцини проти COVID-19.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав заступник міністра охорони здоровʼя, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає Укрінформ.

"Станом на зараз в Україні близько 2 млн доз вакцини. Це вакцина Janssen (Johnson & Johnson), яка є однодозною і частіше використовується в сільській місцевості, є вакцина Comirnaty/Pfizer-BioNTech, як для дорослих, так і для дітей. Омікрон специфічна вакцина, 200 тис. доз, була розподілена і доставлена по областях. Вона рекомендована для бустерного щеплення. Вакцинація (проти COVID-19 - ред.) є і залишається на безоплатній основі", - сказав Кузін.

Він додав, що перед вакцинацією дитини проти COVID-19 необхідно зателефонувати в пункт щеплення і уточнити наявність саме дитячої форми вакцини.

Зараз. за його словами, в середньому за тиждень від COVID-19 вакцинується близько 5 тис. осіб.

Читайте також: До кінця року вакцинація вийде на довоєнні показники - Кузін

За словами головного держсанлікаря, до кінця січня прогнозується поступове зменшення кількості випадків ковіду в загальній масі гострих респіраторних захворювань і збільшення кількості випадків грипу.

Він нагадав, що грип також характеризується важким перебігом, особливо серед людей, які мають супутні захворювання, такі як онкологічні, серцево-судинні, цукровий діабет тощо.

"Для цієї когорти ми радимо пройти вакцинацію від грипу, незалежно від того, який місяць чи рівень епідпорогу на рівні області. Зниження показників захворюваності (на грип, ГРВІ та COVID-19 - ред.) ми будемо спостерігати, починаючи з кінця березня", - сказав Ігор Кузін.

Читайте також: Грип та коронавірус: МОЗ заявляє, що перевищення епідпорогу немає у жодному регіоні

Як повідомлялося, за даними Міністерства охорони здоровʼя, з жовтня в Україні на ГРВІ, грип та COVID-19 перехворіло 1,9 млн людей, 56% — діти. Найефективнішим способом посилення імунітету проти грипу та COVID-19 у світі визнана вакцинація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-