Україна і Нідерланди ініціювали резолюцію щодо психічного здоров’я у часи війн та катастроф

Україна і Нідерланди ініціювали резолюцію щодо психічного здоров’я у часи війн та катастроф

Укрінформ
Україна та Нідерланди ініціювали резолюцію щодо психічного здоров’я у часи війн та катастроф, вона може бути прийнята у травні на Всесвітній асамблеї охорони здоров’я.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"Україна та Королівство Нідерланди разом із групою з 12 держав-членів ВООЗ ініціювали проєкт резолюції «Зміцнення психічного здоров’я та психосоціальної підтримки до, під час та після збройних конфліктів, природних та антропогенних катастроф, охорони здоров’я та інші надзвичайні ситуації»", - йдеться у повідомленні.

Резолюція спрямована на посилення профілактики, сприяння, захисту та допомоги, пов’язаної з психічним здоров’ям і психосоціальною підтримкою в надзвичайних ситуаціях.

«На фоні безпрецедентної кількості гуманітарних криз у всьому світі – незалежно від того, спричинені вони збройними конфліктами, природними та антропогенними катастрофами, медичними та іншими надзвичайними ситуаціями, – зміцнення психічного здоров’я та психосоціальна підтримка є надзвичайно важливими для просування права на високий рівень здоров’я», – зазначив перший заступник міністра охорони здоров’я Сергій Дубров на 154-й сесії ВООЗ у Женеві.

У МОЗ нагадали, що незадоволені психічні та психосоціальні потреби мають далекосяжні та довгострокові негативні людські, соціальні та економічні наслідки, які впливають на окремих людей, громади та суспільство в цілому.

Читайте також: Як підтримати психічне здоров’я у старшому віці - поради МОЗ

З метою покращення глобального психічного здоров’я секретаріат ВООЗ розробив Комплексний план дій щодо психічного здоров’я на 2013-2030 рр., який визначає чіткі дії щодо сприяння психічному здоров’ю та добробуту людей. 

Очікується, що резолюція буде спільно завершена і прийнята консенсусом на 77-й Всесвітній асамблеї охорони здоров’я у травні.

Як повідомлялося, у кластерних лікарнях створять центри ментального здоров’я, а для лікарів "первинки", які працюють з ментальними розладами, підготують супервізорів.

Фото з сайту clarusapex.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-