На Закарпатті захворюваність на ГРВІ перевищує епідпоріг на 61%

На Закарпатті захворюваність на ГРВІ перевищує епідпоріг на 61%

Укрінформ
У Закарпатській області показник захворюваності на ГРВІ перевищує епідемічний поріг на 61%.

Про це повідомляє у Фейсбуці Закарпатська ОВА, передає Укрінформ.

Перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький поінформував, що на Закарпатті продовжують фіксувати підвищення захворюваності на гострі респіраторні інфекції. За минулий тиждень кількість звернень до закладів охорони здоров'я зросла на 50% – занедужали 8609 осіб проти 5743 попереднього тижня.

"Інтенсивний показник захворюваності перевищує епідпоріг на 61%. Значний приріст випадків ГРВІ зафіксували у Тячівському, Ужгородському, Берегівському та Хустському районах (від 41% до 168%)", – сказав він. 

За його словами, кількість звернень з ГРВІ серед дітей зросла на 70% порівняно з попереднім тижнем, серед дорослих – на 123%. Серед захворілих, діти до 17 років становлять 55% (4761 випадок).

Водночас серед пацієнтів з ознаками ГРВІ, які зверталися по медичну допомогу, діагностували 63 випадки захворювання на COVID-19, усі хворі - дорослі.

Читайте також: Епідеміологічна ситуація з ковідом і грипом в Україні контрольована - Ляшко

В області діє відповідний план реагування. Чимало громад вже прийняли рішення про запровадження карантину у навчальних закладах.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці минулого тижня на дистанційне навчання перевели школи у Мукачеві та Береговому, усі ужгородські школи відправили на карантин через перевищення епідпорогу в місті понад 80%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-