Стали відомі подробиці інциденту в Лук'янівському СІЗО

Стали відомі подробиці інциденту в Лук'янівському СІЗО

Укрінформ
У Лук'янівському СІЗО стався інцидент між правоохоронцями і ув’язненими в ізоляторі бійцями розформованої роти «Торнадо», під час якого один з «торнадівців» зробив спробу відрізати собі вухо.

Про це повідомляють джерела Громадського, знайомі із подробицями того, що сталося.

Зауважується, що постраждалий – Максим Глєбов, який 11 січня давав свідчення у суді. Його забрала «швидка».

При цьому як такого нападу на охорону не було.

Як повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на джерело, Глєбов дав свідчення, в яких визнав, що "торнадіовці" незаконно утримували людей в підвалі, і назвав імена 5 потерпілих. Після дачі показань між Глєбовим і колишнім командиром "Торнадо" Русланом Онищенко відбулася словесна перепалка, в ході якої Онищенко погрожував і знущався над Глєбовим.

Під час етапування з суду до Лук'янівського СІЗО, Глєбов відрізав собі вухо. "Торнадівці" перебуваючи в боксі розподільника стали вимагати викликати лікаря до підсудного Глєбова для надання йому першої медичної допомоги. Однак лікар прибув не відразу, так як адміністрація СІЗО побоювалася, що його візьмуть у заручники.

Нагадаємо: раніше рота спеціального призначення "Торнадо" входила в структуру МВС. У червні 2015 року було затримано 8 її бійців, в тому числі командира Руслана Онищенка, за звинуваченням в незаконному позбавлення волі і викрадення місцевих жителів, їх тортури, вбивства і ряді інших тяжких злочинів.

18 липня 2015 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти "Торнадо". Наразі підрозділ ліквідовано, а його командира Онищенко та деяких бійців судять.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-