Чиновники пояснили, звідки у Києві мутна

Чиновники пояснили, звідки у Києві мутна "повітряна ковдра"

Укрінформ
У столичному управлінні Держпродспоживслужби повідомили, що метеорологічна димка, яка спостерігається останніми днями, - природне і безпечне явище, однак слід уникати джерел забруднення повітря, зокрема автомагістралей та котелень.

Про це в ефірі "112 Україна" заявив начальник управління служби в Києві Олег Рубан.

"Це явище природне і цілком безпечне. В народі це називають "повітряною ковдрою", що накриває землю і накопичує всі продукти життєдіяльності людини, автотранспорту. Ми проводимо щогодинний моніторинг. За вчорашній день зафіксовано незначне перевищення в 2-3 рази вранці. У парках можна дихати свіжим повітрям. У групі ризику – літні люди, вагітні, люди з хронічними захворюваннями легенів. На вулиці перебувати можна, але не біля джерела забруднення, тобто не біля автомагістралей та котельні", - зазначив він.

Як повідомлялося раніше, задимлення у повітрі у Києві, яке спостерігається з вечора 16 січня і по теперішній час, - метеорологічна димка, яка є природним явищем.

Пізніше в ДСНС уточнили, що аналогічна ситуація у столиці буде спостерігатися у найближчі три доби. Також у повідомленні сказано, що на території столиці та Київської області загорянь на звалищах, торфовищах та інших пожеж, які можуть призвести до сильного задимлення, немає, інформація про них до ДСНС не надходила.

Раніше повідомлялося, що мешканці столиці скаржаться на їдкий запах гару.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-