Київ відзначить День Соборності вшануванням загиблих за незалежність України

Київ відзначить День Соборності вшануванням загиблих за незалежність України

Укрінформ
До Дня Соборності України в Києві заплановані урочистості за участю керівництва держави, представників центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, народних депутатів України, учасників антитерористичної операції у Донецькій і Луганській областях, представників української діаспори, громадських об’єднань і релігійних організацій, діячів науки та культури.

Про це повідомляє Департамент суспільних комунікацій КМДА.

"У цей день – 22 січня – відбудеться традиційне покладання квітів до пам’ятників Тарасу Шевченку та Михайлу Грушевському. Також цього дня відкриють меморіальну дошку на честь Євгена Коновальця, засновника Організації Українських Націоналістів", - йдеться у повідомленні. 

Крім того, відбудеться покладання квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків і місць поховань видатних діячів Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, борців за незалежність України у ХХ столітті, загиблих учасників Революції Гідності та антитерористичної операції у Донецькій і Луганській областях.

У День Соборності о 10:00 на мосту Патона відбудеться флешмоб «Живий ланцюг Соборності», у якому учасники заходу об’єднають два береги Дніпра «живим» ланцюгом.

Із детальним планом урочистостей до Дня Соборності можна ознайомитися за посиланням:

День Соборності України відзначається офіційно з 1999 року на честь проголошення в 1919 році Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-